Projektityö
Koulun oppilaalla on mahdollisuus tehdä lukuvuoden aikana projektityö, josta saa halutessaan erillisen todistuksen. Projektityö voi olla tarpeellinen hakeutuessa jatko-opintoihin. Kemian projektityön ohjaajana toimii Leo Virtanen.
Projektityö on moniosainen, soveltava laboratoriotyö tai kemiallisen laitteiston rakentaminen.
Projekti koostuu seuraavista osista:
- projektisuunnitelma
- projektiin liittyvään materiaaliin tutustuminen
- projektin suorittaminen
- kirjallinen projektraportti
Ennen kuin oppilas voi aloittaa projektityön, hänen pitää suorittaa KE1-opintojaksoon kuuluva työturvallisuusosio sekä tehdä 2-3 tavallista, keskivaikeaa kemian peruslaboratoriotyötä. Projektityön ohjaaja aina päättää, voiko oppilas suorittaa projektityötä.
Projektityö on aina yksilöllinen ja oppilaskohtainen. Projektitöihin ei ole valmiita ohjeita, vaan oppilas joutuu itse suunnittelemaan sen, miten etenee. Ohjaaja avustaa suunnittelussa ja neuvoo työturvallisuusnäkökohdista.
Projektin alkaessa ohjaaja osoittaa oppilaalle tilat, ajan ja välineet projektin suorittamista varten. Ohjaaja on myös aina paikalla ja auttaa tarvittaessa, kun oppilas suorittaa koulun tiloissa projektiin liittyviä töitä. Oppilas pitää kirjaa projektin edistymisestä, käyttämistään välineistä, aineista, työvaiheista ja muusta projektiin liittyvistä toimista ja materiaaleista.
Projektin valmistuttua oppilas tekee työstänsä kirjallisen tuotoksen tai artikkelin. Ohjaaja antaa pyydettäessä neuvoja kirjallisen tuotoksen tekemiseen.
Kun projekti ja kirjallinen tuotos ovat valmiita, niin työn ohjaaja kirjoittaa todistuksen projektityöstä ja antaa pyydettäessä projektista suosituskirjeen ulkomaiseen yliopistoon hakua varten.